"Инстинктът ми сочи, че този път ще има правителство. На народа му додея".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ.

"Не може да продължава така държавата. Трябва да се намери решение, да се излезе от този тупик. Всички партии полагат огромни усилия да получат възможно най-добър резултат. Ние сме длъжни да уважаваме избора на българите, да се явим на преговори за съставяне на правителство.

Аз съм готов на всякакви компромиси. Ако си победител като лидер на партия и да не станеш премиер - това е компромис. На фона на всички останали съм най-опитният човек с най-доказани резултати. Мога дълго време да самохвалствам.

Да се направи нещо между първите две е най-доброто правителство. Това е най-добрият вариант. Ако не може да се направи, се прави, както направиха предишното правителство (на Кирил Петков - б.р.) и то трая ден до пладне.

Този път ще стана депутат, ще стоя там, докато направим правителство или докато не направим", каза още Борисов.

Той определи идеята за кабинет на малцинството като "дилетантство".

"Хубаво е да е стабилно правителството. Правителство, в което имаш 130 – 140 депутати поне, това е стабилно правителство. При тези резултати това може да се постигне, само ако се съберат първите две формации“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Запитан какво е отношението му към "Възраждане" и БСП, той отговори, че с тях няма как да се прави коалиция.

"С "Възраждане" имаме уважение помежду си, но и толкова идеологически различия, че няма как. Аз съм притеснен, че Асен Василев се гордее, че е гласувал с тях против американските реактори от "Уестингхаус" и против вторите 8 изтребителя F-16", обясни Борисов.

В коментар за БСП той обяви, че има решение на конгреса на ГЕРБ и със социалистите няма как да има общо управление.

Борисов коментира и проверката на Европейската прокуратура в Столичната община по повод ремонта на жълтите павета.

"Европейската прокуратура започна проверката по сигнал още септември миналата година, а не днес. Неслучайно Европрокуратурата работи по тази тема за измама от фирмата към Столична община, а днес БОП влиза да изземва документи – в петък, преди деня за размисъла – точно както Костинброд", коментира лидерът на ГЕРБ.

И добави:

"Европрокуратата е започнала септември месец, излезе днес, защото днес влезе БОП-а на Радев и Демерджиев. Защо днес, а не в понеделник, до понеделник щеше ли да се промени нещо, това не е ли намеса в изборите?

Днешното им влизане е тенденциозно и обслужва президента Радев".

Борисов заяви, че аплодира тези действия и ако има нарушител, той трябва върне парите и да го вкарат в затвора.

Той изригна срещу служебния регионален министър Иван Шишков, докато течеше разговор относно реденето на жълтите павета и строителството на магистралите.

"Какъв беше Шишков преди да стане министър? Убиец", каза Бойко Борисов, визирайки факта, че Иван Шишков беше главен архитект на район "Триадица" в София, когато пред болница "Св. Иван Рилски" от токов удар загина младо момче.

"Някой е редил жълти павета - да го вкарат в затвора. Ние сме дали рамката, аз не съм редил паветата", допълни Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ