УЕФА е решила да създаде "футболен съвет", в който ще участват 20 големи личности, сред които са Зинедин Зидан, Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти, съобщи АФП.

Те ще бъдат натоварени със задачата да правят предложения за еволюцията на играта, научи агенцията от източник от УЕФА.

Новият съвет ще се казва "УЕФА футболен борд". Той е бил одобрен от Изпълнителния комитет на конгреса в Лисабон във вторник. Очаква се новият борд да се събере за първи път на 24 април в Нион, в навечерието на финала за Младежката лига.

Той ще разсъждава върху еволюцията на правилника на реда или организацията на футбола, като ще предлага идеи, които след това могат да бъдат трансформирани в "проекти за закони".

Този съвет ще бъде ръководен от бившия хърватски плеймейкър на "Милан" Звонимир Бобан, който е директор на професионалния футбол към УЕФА, а до него ще бъде италианецът Роберто Розети, отговорник за съдиите.

Освен Бобан, Зидан, Моуриньо и Анчелоти, структурата ще включва още големи имена, като нидерландеца Роналд Куман, датчанина Михаел Лаудруп, чеха Петър Чех, германците Юрген Клинсман, Руди Фьолер и Филип Лам, португалеца Луиш Фиго, италианците Паоло Малдини и Фабио Каперо и англичанина Гарет Саутгейт.