Човек си мисли, че е видял всичко във футбола, но явно не е така. Съдия удари с лакът футболист на полувремето на мач, при това на най-високото ниво - Висшата лига на Англия. Още повече - в един от най-големите ѝ мачове - "Ливърпул" срещу "Арсенал" (2:2).

Гостите поведоха с 2:0, а "червените" изтърваха пълен обрат, като точката е много важна за "артилеристите" в битката за титлата. 

Фокусът от големия мач и интересния развой още от снощи обаче бе изместен към инцидент, случил се на полувремето. Появиха се видеозаписи и снимки, на които се вижда как един от страничните съдии - Константин Хацидакис, удря с лакът Андрю Робертсън от "Ливърпул", докато защитникът спори с него, а двамата се прибират към съблекалнята.

"Съдийската комисия е наясно с инцидента, включващ помощник-рефера Константин Хацидакис и защитника на "Ливърпул" Андрю Робертсън на почивката по време на мача "Ливърпул" срещу "Арсенал" на "Анфийлд". Ще разгледаме казуса", заявиха от Съдийската комисия към Футболната асоциация на Англия.

Самият Робертсън извика към съотборниците си наблизо за станалото, сочейки устата си. Константин Хацидакис не е коментирал, тъй като на съдиите поначало е забранено да говорят след мачове. Той е международен арбитър и най-малкото, което може да понесе, е да бъде изваден от нарядите до края на сезона, ако бъде признат за виновен.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви на пресконференцията, че не е видял нищо, поради тази причина отказа да коментира каквото и да било.