Васил Михайлов - син на доскорошния зам.-окръжен прокурор на Перник, получва първото си наказание. БНТ съобщава, че той е сключил споразумение с прокуратурата и Районен съд-Бургас го е одобрил - 18 месеца пробация и 100 часа общественополезен труд.

Синът на прокурорът Бисер Михайлов се признава за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на младеж през лятото на 2021 г. при сбиване пред дискотека в Созопол.

"Подсъдимият не е бил осъждан към момента на извършване на престъплението. Отделно от това бе взето предвид и процесуалното му поведение, което беше добро. Той демонстрира уважение както към съда, така и към страните.

Останалите обвинения, които са повдигнати, не би трябвало да бъдат взети предвид, тъй като е налице презумция за невиновност", обяви Зорница Щърбева - говорител на Районна прокуратура - Бургас.

Тове е едно от "по-малките" дела, които се водят срещу младeжа, който миналата година стана "известен" с безкрайните си прояви на насилие - още докато беше на 18 г. Те започнаха да се разплитат, след като събраха смелост близките на тероризиран от него пернишки футболен деятел и проговориха. Дотогава нито МВР, нито прокуратурата бяха забелязали издевателствата, на които тийнейджърът подлага целия град.

След серия от отводи на всички пернишки магистрати, срещу Михайлов в Софиския районен съд са повдигнати 8 обвинения - закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за хулиганство. В момента той е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Вчера Районният съд в София отхвърли поредното искане на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение в "домашен арест".