Американските собственици на "Манчестър Юнайтед" ще направят трети кръг за приемане на оферти от потенциални купувачи в края на месеца, съобщи агенция "Ройтерс".

Клубът и Raine Group, инвестиционната банка, която управлява процеса, засега не коментират информацията. Процедурата започна в края на миналата година, като семейство Глейзър получи няколко оферти през февруари и март - първите два тура.

Британският милиардер Джим Ратклиф, основател на компанията INEOS, Шейх Ясим Бин Хаман Ал Тани, син на бившия премиер на Катар и финландският бизнесмен Томас Зилиакус са сред проявилите интерес.

Най-богатият англичанин и Шейх Ясим са считани за фаворити, по непотвърдени официално информации предишните им предложения са били за по около 5 милиарда паунда. Фамилия Глейзър обаче иска 6 млрд. и не е ясно дали е склонна на отстъпки. Интерес има и от щатски инвестиционен фонд, но само за миноритарен дял.

Евентуалната продажба на клуба вероятно ще надвиши най-високата сума за футболен клуб в историята - 5,2 милиарда долара, включително с дълг и инвестиции, платени за друг английски отбор - "Челси".

"Манчестър Юнайтед" е четвъртият най-богат футболен клуб в света, според компанията Deloitte.