ЦСКА-София и "Левски" направиха 0:0 в мач от Първа лига, като резултатът е лош и за двата съперника. В 90-ата минута вратарят на "червените" Густаво Бусато спаси дузпа на Ивелин Попов, отсъдена с ВАР за игра с ръка на Брадли де Нойер.

Краят бе драматичен, но двубоят за пореден път разочарова. Предложи предимно битка, единоборства, малко смислени атаки и добри комбинации. Това в по-голяма степен важи за "червените", които не създадоха нито една голова възможност, не че и техният съперник постигна кой знае колко в атака.

В челото преднината на ЦСКА-София пред "Лудогорец" вече е само две точки. Ясно е, че "Левски", който е четвърти на 9 т. от третия, съжалява повече, а в редиците на тима на Саша Илич могат да са доволни, че избегнаха загубата. Не и от безкрайно бледата си игра обаче.

ЦСКА-София започна малко по-активно, опитвайки да се задържи в полето на противника. "Левски" сякаш прие играта в половината си, разчитайки на контри. С течение на полувремето обаче това се промени. "Сините" започнаха повече да владеят топката, а съперникът им да разчита на изритани топки с директен стил.

Единствената голова възможност преди почивката се оказа... засада. Това стана пред вратата на ЦСКА-София - Ивелин Попов опита да подаде на Роналдо, но Тибо Вион пресече паса. 

Подобен бе сценарият и след почивката, с тази разлика, че "Левски" по-рано пое инициативата. Доста активен бе левият фланг на атаката на ЦСКА-София. В 79-ата минута Рикардиньо отправи удар с глава, отразен от Бусато. В 86-ата се стигна до ситуацията за игра с ръка на Де Нойер след центриране и удар с глава на Уелтон.

Покрай всичко това ЦСКА-София и "Левски" изиграха пореден мач, изобилстващ от единоборства и нерви. "Червените" в пети пореден двубой (повече от година) не вкараха гол на "сините", като сред тях е и финалът за Купата от м.г.

Шествията преминаха без ексцесии

Преди мача двете агитки направиха шествия по улиците на София - различния райони. Поне досега няма информация от МВР за арестувани, пострадали и т.н. След това фенските сектори Б и Г направиха страхотна атмосфера и с хореографии, само дето спектакъл на терена нямаше.