43-годишен шофьор на линейка е тежко пострадал и е с опасност за живота след побой, нанесен от близки на пострадало дете при катастрофа. Това съобщава БНР, цитирайки полицията.

Първо инцидент е станал в района на пътя между Руен и Ябълчево. Заради неспазване на необходимата дистанция 18-годишен мъж от село Дъскотна блъснал отзад каруца с кон. Младият шофьор е имал едва 5 дни стаж.

Каруцата била управлявана от 18-годишен мъж от село Руен, а с него пътувало 8-годишното момче. Детето е получило повърхностни рани по главата, прегледано е и освободено за домашно лечение.

При медицинския преглед, извършван от страна на служителите на „Спешна помощ“ обаче, майката на пострадалото дете - 32-годишна жена от Руен започнала да крещи и да се държи агресивно. Към нея се присъединили и нейни близки във видимо нетрезво състояние.

Те нападали словесно шофьора на линейката и искали да се саморазправят с него. Впоследствие го обградили и последвал побой. Шофьорът е удрян с юмруци по лицето и тялото.

Двама полицаи дошли на мястото и дори произвели със служебното си оръжие няколко изстрела в безопасна посока, за да потушат напрежението.

Задържани са шестима мъже, съпричастни към извършения побой, на възраст от 26 до 43 години, всички от Руен, допълва БНР. 

Пострадалият шофьор на линейката е транспортиран в УМБАЛ - Бургас и е настанен в отделение „Неврохирургия“ с комоцио.