Кристиан Николов, младият шофьор, който уби телевизионния журналист Милен Цветков точно на днешния ден през 2020 година, е болен от коронавирус. Това стана ясно днес по време на неуспешен опит на Върховния касационен съд (ВКС) да гледа делото като последна инстанция.

Интересно е, че положителен тест за COVID-19 е постъпил вчера в 17 часа, което доведе до спор между прокуратурата и адвокатите. Обвинителят Божидар Джамбазов изрази съмнения към автентичността на представения извинителен документ. Съответно, адвокат Любомир Таков направи ядовит коментар пред журналистите, че отстрани копаят улица "Позитано" (до сградата на Съдебната палата в София), може би защото търсят дипломата на прокурора.

Кристиан Николов е под домашен арест, а днес стана ясно, че е излизал да гласува на последните избори.

На предишните две инстанции Николов получи девет години затвор и десет години лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Той удари журналиста, докато чакал със своето Субару да светне зелено на кръстовището на "Хладилника". Бил е под въздействие на 3 вида дрога.

В хода на делото стана ясно, че младият мъж не само не е направил никакъв опит да спре, а дори е ускорявал от последния светофар по посока към светещия "червено" светофар с чакащия Цветков. Така в момента на сблъсъка е достигнал скорост от около 99 км/ч.

Кристиан возеше със себе си сина на политика Лъчезар Иванов - Георги, който избяга, и приятелката си Симона.

За покойния Милен Цветков присъдата обжалват представители на невръстния му син Боян и голямата му дъщеря Калина.

Делото ще се реши на 21 юни. В правомощията на ВКС е да потвърди същото наказание, да измени присъдата - само в посока надолу, или да я отмени и върне за ново разгредане на долната инстанция. Той не може да я завиши.

Междувременно колеги и приятели на Цветков съобщиха в социалните мрежи, че ще го почетат днес от 13 ч на мястото на смъртта му.