"Манчестър Сити" и "Интер" (Милано) допълниха полуфиналите в Шампионска лига. Английският първенец елиминира "Байерн" (Мюнхен) след 1:1 на реванша и общ резултат 4:1. На полуфинала ще срещне "Реал" (Мадрид) в повторение на класиката от миналата година и ще търси реванш.

"Интер" пък ще се изправи на големия си градски съперник "Милан", след като завърши 3:3 с "Бенфика" на "Сан Сиро" (5:3 общо). Полуфиналите са през месец май.

След поражението с 0:3 в първия мач на "Етихад" отборът на "Байерн" очаквано се втурна в атака с началния съдийски сигнал на реванша в търсене на ранен гол, който да върне интригата.

Лерой Сане бе близо до целта в 17-ата минута, когато бе изведен сам срещу вратаря, но не уцели вратата.

Веднага след това съдията вдигна директен червен картон на Дайо Упамекано за нарушение срещу откъсналия се Ерлинг Холанд, но след това промени решението си, тъй като норвежецът бе в засада.

Холанд бе в центъра на събитията и в 38-ата минута, когато пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Упамекано. Норвежецът стреля високо над вратата.

Той се реваншира в 57-ата минута, след като получи пас от Кевин де Бройне и се озова "един на един" с Упамекано. Както и в първия мач, защитникът допусна груба грешка, като се подхлъзна и даде път на норвежеца да прати топката в мрежата, отбелязвайки 48-ия си гол за сезона. Тук каквато и да било интрига приключи.

Попадението охлади ентусиазма на баварците и те намалиха натиска, но все пак успяха да изравнят резултата след отсъдена дузпа в 80-ата минута за игра с ръка на защитник на "Сити". Капитанът Джошуа Кимих бе точен от 11-те метра за 1:1.

"Интер" и "Бенфика" сътвориха голово шоу за 3:3 пред над 75 000 зрители на "Сан Сиро", но и ремито бе достатъчно за италианския гранд, който спечели с 2:0 преди седмица в Лисабон.

Николо Барела даде аванс на "нерадзурите в 14-та минута, а Фредерик Орснес изравни до почивката.

Лаутаро Мартинес в 65-ата и Хоакин Корея в 78-ата позволиха на домакините да дръпнат с 3:1, така те намалиха оборотите и от това се възползваха гостите, които успяха да стигнат до равенство с два късни гола.

Антонио Силва намали на 2:3 в 86-а минута, а в самия край хърватският нападател Петър Муса изравни за 3:3.

Полуфиналите

На 9 май "Реал" (Мадрид) домакинства на "Манчестър Сити", а първата битка "Милан" - "Интер" е на 10-и. Реваншите са седмица по-късно - на 16-17 май. Финалът е на 10 юни на ст. "Ататюрк" в Истанбул.