Някой следи ли какво става по върховете на държавата, или всички го ударихте на агнешко, люляци и подготовка за абитуриентските балове?

Аз се опитвам от професионален интерес да се информирам, но забелязвам, че все по-често изпускам нишката. Последно, имаме ли блага ракия или чаршафът още е бял? Взеха ли се младите, или булката е беглец? Или как още по-плоско да попитам - дали Борисов успя да прелъсти девицата и да лапне и ПП-ДБ?

Забелязвам само, че меракът на Борисов сякаш е много силен сутрин, а вечер съвсем е спихнал и никакъв го няма. Което ме навежда на тъжни мисли за успеха на подобна сватба. Ако добрите чувства към кандидат-булката успяват да се запазят само до:

„Добро утро, дОнеси едно кафе“...

... и вечер вече сме обърнали палачинката и я псуваме и виним за всичките си житейски несгоди, не ми се вярва тя да склони да мине под венчилото.

На господин Борисов не му остават много полезни ходове, като гледам, и нещата отиват натам - единственият начин да влезе в управлението отново е да действа като германски екоактивист. Знаете ги, тия деца, дето се лепят с лепило по магистрали, картини и летища. Не, че искам да давам нестандартни идеи, но какво би се получило, ако Бойко просто се залепи за Кирил Петков?

Тогава всички ще му гледат лайфовете, гарантирам. За Асен не го съветвам да се прикрепя, той ми се струва малко твърде серт. Ще вземе напук, само и само неговото да стане, да се откаже от политиката и да отиде да лови сьомги някъде в Аляска с Бойко, залепен за крачола.

А може да се залепи и за Министерския съвет. Така, който и да влезе там, винаги ще е заедно с Бойко. Опасявам се, че даже и без лепило това ще си е факт.

Засега ГЕРБ не изглежда като заобиколим фактор. Освен това за тях гласуват много хора, независимо в какви прегрешения са ги уличили. Аз все си мисля, че ако един избирател може да преглътне изчезнали 500 милиона от бюджета, недостроени пътища с дупки и фалирани десетки малки бизнеси, няма да му е никакъв проблем да преглътне и една коалиция с ДПС или „Възраждане“.

Същото важи и за избирателите на тези две партии. Те по принцип не могат да съществуват една без друга, така че обединяването им в коалиция би било логично. А и да не им хареса на избирателите, много важно. Откога па избирателите са толкова важни?

Всъщност на България най-големият й проблем са избирателите. Откакто дойде демокрацията, много се разлигави тоя електорат. Как можеха едно време при бай Тошо да ходят всички да гласуват и да избират с огромно мнозинство от 99% БКП, а сега не можели? Нямало за кого, не им харесвало, нямали време, все едно и също ставало, че пък тия, дето се смилят и отидат до урните, не могат да пуснат само за една партия, ми усложняват живота на Бойко с различни предпочитания.

Ма, за какво са ни тия четири-пет партии в парламента, ако всяка ще се дърпа от управлението? Изобщо, на българския избирател не трябва да му се дава голям избор. Мен ако питате, даже никакъв.

Кога нещата вървяха най-добре за България след 1989 година? Когато Бойко управляваше. Няма там разногласия, дискусии, тоя депутат така, оня - онака. Праща два есемеса и всичко заспива, гласувано е единодушно, държавата си върви...

Сега обаче и неговата партия е взела нещо да се разваля и има тук-таме разни елементи, които не подкрепят вожда в стремежа му да направи коалиционно правителство с ПП-ДБ. Не искам да  посочвам имена, за да не им създавам неприятности, но става дума за госпожа Сачева и господин Делян. Не, не оня Делян - бойковият Делян. Чак се наложи босът да му каже, че ще му вземе пръстчето и ще гласува с него в парламента, само ПП-ДБ да се съгласят.

Аз не разбрах дали само пръстчето му ще вземе и ще гласува, или Делян ще си върви заедно с пръстчето?

Иначе добра иновация ми се вижда - ще спести от персонал. Всеки верен на партията доказва лоялността си с по един отрязан пръст и така демокрацията ще върви ударно и в бързи темпове като едно време петилетките. Стига наистина булката ПП-ДБ да спре да се инати и да бяга като Хайтова невеста.

Ма, знаем какво става с тях – накрая ги издебват в гората, удрят им един кютек, слагат ги в чувала и айде... На дръвни... На олтара. Няма искам - не искам, дава си пръста и пристава.