"Челси" ще обяви идната седмица Маурисио Почетино за мениджър от следващия сезон, съобщи "Скай спортс". Още вчера стана ясно, че двете страни са се разбрали за договора на аржентинеца, който е готов да се завърне в английския футбол.

За фаворит бе считан уволненият наскоро от "Байерн" (Мюнхен) Юлиан Нагелсман, но той се отказа, научавайки, че не е единственият кандидат. Така следващата кандидатура бе на Почетино.

Според "Скай спортс" по време на преговорите са били обсъдени лятната селекция, кои ще бъдат освободени, както и щабът на специалиста. Още не е ясно за какъв период ще е контрактът.

Сега начело на "Челси" е Франк Лампард, който не успя да извади отбора от кризата - напротив, "сините" затънаха още повече, отпадайки от Шампионската лига и затъвайки във втората половина на Висшата. 

По-рано този сезон бяха уволнени Томас Тухел и Греъм Потър.

Последната работа на 51-годишния Маурисио Почетино беше "Пари Сен Жермен". Той бе освободен през лятото на 2022 г. Преди това бе треньор на "Тотнъм", "Саутхемптън" и "Еспаньол".

Най-големите му успехи бяха с "шпорите". По негово време тимът от Северен Лондон почти неизменно играеше в Шампионската лига, като дори достигна до финал, а бе фактор и в английския елит.