Не се случва често в българския футбол в рамките на един кръг да се напълнят два стадиона, още повече при условие, че "Левски", който регистрира най-много продадени билети и приходи от тях, ще бъде гост.

А на това малко чудо ще станем свидетели в 27-ия кръг. Утре от 20 часа "Ботев" (Пловдив) се завръща на новопостроения стадион "Христо Ботев" - срещу "Левски". А в неделя от 20:15 ч. ЦСКА-София приема "Лудогорец", като победителят до голяма степен ще води класирането преди втората фаза (т. нар. плейофи).

Местата за двете арени бяха разпродадени още вчера, обявиха и двата домакина. 

Около 1000 полицаи ще охраняват "Ботев" - "Левски" в събота

Около 1000 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на обществения ред по време на предстоящото откриване на стадион "Христо Ботев" и мача "Ботев" - "Левски", обявиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив на брифинг. На помощ те ще имат 30 служебни животни - 20 кучета и 10 коня, 2 водометни машини и друга специализирана техника. 

Празничната програма по откриването на съоръжението започва в 15:30 часа с концерт зад Южната трибуна, а входовете на стадиона ще бъдат отворени в 17:30 ч. От ОДМВР - Пловдив увериха, че са взети всички мерки за охрана и призоваха привържениците своевременно да заемат местата си по трибуните, защото ще има щателен пропускателен режим.

Заместник-директорът на Областната дирекция - комисар Радослав Начев, обяви, че привържениците на "Левски" ще бъдат посрещани от полицейски служители на два пункта в двете посоки на 133-ия километър на автомагистрала "Тракия" и ще бъдат съпроводени до мястото за паркиране в Пловдив, обособено на улиците "Димитър Ризов" и "Проф. Цветан Лазаров". След това отново с полицейски съпровод те ще стигнат до сектора за гости на стадиона.

От полицията в Пловдив призоваха запалянковците да отидат на стадиона без личните си автомобили, защото местата на паркинга на съоръжението ще са ограничени, а улиците около стадион "Христо Ботев" не позволяват паркирането на много превозни средства.

В петък стартира продажбата на официалното списание за откриването на Колежа, съобщи "Ботев" (Пловдив). Изданието, съставено от 20 страници, е на цена от 3 лева и ще бъде налично във фен магазина на "жълто-черните.

В списанието има и специална изненада за феновете на “канарчетата".

ЦСКА-София продаде билетите, единствено сектор "Б" остава почти празен

ЦСКА продаде всичките билети за домакинството на шампиона "Лудогорец" за сблъсъка в неделя от 20:15 ч, предаде БТА.

Двубоят е от съществено значение, тъй като "червените" имат аванс от 2 точки на върха пред разградчани при оставащи само три мача до края на редовния сезон. 

Запалянковците на "армейците" са амбицирани да помогнат с всички възможни средства любимците си в борбата за първото място и подготвят специална хореография. До вчера имаше останали малко билети за секторите В и Г, но вече са разграбени. Единствено "Б" ще остане почти празен, тъй като там ще седне гостуващата агитка.

Победителят в първата фаза не е без значение, тъй като той ще има домакинско предимство. В първата шестица отборите ще направят още едно завъртане, не две.

През седмицата "Лудогорец" гостува на "Черно море" за Купата и спечели с 2:1. Отборът е с пълен актив, откакто като треньор се завърна Ивайло Петев. На "Българска армия" пък още тежи слабата игра при анемичното 0:0 с "Левски", но всички погледи вече са насочени към неделя.