Какво да правим сега? Този въпрос си го задаваме вече пореден парламент и няма никакви изгледи да се намери скоро изход от ситуацията, в която нито една партия няма досатъчно подкрепа, за да направи правителство, а коалирането е невъзможно.

Разбира се, като всяка събота, аз съм пълна с чудесни идеи и имам съвет дори и за разплитането на политическата плетеница, в която сме се овъртолили.

Да си потърсим цар!

Няма да ни е за първи път, я. Българите след освобождението също тръгват да си търсят цар, че даже си и намират. А има ли нещо по-голямо от българите от старо време? Няма! Те са ни на пиедестал и се опитваме да се върнем отново там, където са живели те. С цървули, с потури и с хора пред народния непрекъснато правим заклинания за връщане на времето назада, но засега си оставаме в 2023 година.

Затова предлагам да не се ограничаваме само в грънците и менците, когато се опитваме да си представим идиличен живот, а да действаме и политически като нашите прадедовци. Доколкото си спомням, те са си намерили цар и са си трепали сатириците.

Мисля, че не сме много далеч от тях. Все още си търсим цар и ако не се правехме на европейци, щяхме да си трепем сатириците.

Но по същество. Къде да го намерим тоя цар? Явно е, че нито Бойко Борисов, нито Румен Радев могат да спечелят достатъчно поклонници, за да си останат на царските позиции, в каквито са превърнали премиерският и президентският пост.

Затова ще се наложи да пратим делегация по широкия свят и да се молим някой да ни вземе.

Първият, който ми идва наум и е вакантен, е принц Хари. На Даяна малкия син. Дето баща му се ожени за любовницата си и стана крал на Великобритания. Любовницата не я одобряваме много, защото не изпълнява изконните български критерии за красота, обаче женичката на Хари е сладка. Сладка е, ама не е съвсем бяла. Виж, това е проблем.

Не знам дали българите биха приели спокойно да имат цветнокожа кралица. Според мен не. Вижте само как дерат ризи заради новия сериал на „Нетфликс“, в който Клеопатра се играе от чернокожа актриса. Ми всички знаем, че Клеопатра е била едно към едно с Елизабет Тейлър защо ни мамят с нови екранизации? То стана като с Малката русалка, дето също е черна в новия филм на „Дисни“.

Представяте ли си - Андерсеновата русалка била тъмнокожа? Егати подигравката. Всички, които сме чели Андерсен, знаем, че тя е била зеленокоса и рибоопашата. Тоест съвсем нормална бяла или горе-долу нормална и не съвсем бяла, но важното е, че не  е била черна. Та българската царица да е като от „Нетфликс“ - не мисля, че истинският българин ще го понесе това.

Може би да се обърнем към големия брат на Хари - Уилиям. Той е бял. Жена му също е бяла. И имат бели дечица. Освен това техният джинс е дълголетен и докато изчака баща му да почине, за да поеме британския трон, може да поцарува при нас. Само се опасявам, че той ще ни излезе малко скъпо. С жена му като ги гледам, хич не си поплюват. Имам една комшийка, която е проникьорка на кралския живот в Европа. Тя изобщо не одобри последните два тоалета на жена му - буля Кейт, били демоде и не много шик. Ама за сметка на това скъпи.

Значи тая Кейт на всяко събитие с нов тоалет се явява и винаги е като залепена за мъжа си. Това не ми се вижда много българско. Нашите баш мъже не водят напред-назад жените си. Мястото на жената знаем къде е. Ще дойде Уилям да царува, няма да може да се отървем от булката му.

По-добре да потърсим царчета при скандинавците. Хем ще оправим семката, хем и на тях ще им направим услуга. Че скандинавските монархии раждат по много деца, а тронът е един. Дания обаче не е подходяща. Там царицата лиши децата си от наследство, за да спести пари на монархията. Ще вземем някой датски принц, ще дойдат и братята и сестрите му - не можем да ги изхраним. А и с датските принцове нещата винаги са малко гнили.

В Швеция пък кралят едно време направи грешката да обяви дъщеря си за наследник на трона за сметка на брат й. Абсолютен скандал и може да развали устоите на българщината. Де се е чуло и видяло дъщерята да получава наследство??? Ще поканим брат й, ще тръгне да си мъсти на сестрата, ще ни вкара във война с Швеция. Заради една женска. Тц, не става.

В Норвегия работата е още по-развалена - там кралицата е с втори брак и води в него дете от първия си... Кошмар. Норвежка работа - мъж да гледа чужди деца. Не става за нас.

Въобще, тия западните монархии май само развала носят. Защо да не се обърнем към Изтока? За съжаление руски царе вече няма, иначе щеше да ни падне сърце на място. Но има дубайски принц! Хем е принц, хем е в Дубай! Принц Хамдан бин Мухамад ал Мактум е на 37 години, с благородна кръв, чака наследство от 14 милиарда долара и има 10 милиона последователи в инстаграм!

Аз за по-подходящ не се сещам. Хем ще спечели сърцата на всички моми в България, хем ще удари едно рамо с тия пари на когото трябва. Я панаир ще купи, я някой футболен отбор... абе бизнес у нас много. Затова да гласуваме, приятели, и да тичаме да го каним да царува у нас.