Шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев е пуснал публикация във фейсбук, в която твърди, че Васил Терзиев ще е кандидатът за кмет на София на обединението ПП-ДБ.

"Изненадаха ме, признавам си. Че ще имат общ кандидат е ясно - казва се Васил Терзиев. Лена щеше да е шеф на общинския съвет. В замяна Борис Бонев ще стане зам.-кмет по транспорта, а Любо Георгиев - главен архитект. Голяма сделка, голяма изненада. Нарича се "пазаруване", „за всекиго по нещо“ и вече сме го виждали как работи в Министерство на транспорта и в кабинета „Петков“, демонстрира Георгиев осведоменост.

Шефът на СОС от ГЕРБ, който също е спряган сред проектокандидатурите за кмет на столицата, посочва още гневно, че "вдигане на данъците за софиянци – първа цел на обединението ПП, ДБ и „Спаси София“, които ще „взимат“ София". Той се позовава на интервю на шефката на ДСБ - София и бивш зам.-кмет на район "Оборище" Бонка Василева пред "Офнюз", в което тя казва: "Сега управляващите не вдигнаха местните данъци, за да оставят тази непопулярна мярка на следващите градоначалник и СОС. Ако данъците в София трябва да се вдигнат, обсъждаме различни варианти как това да стане максимално справедливо и безболезнено за хората". 

Ето и цялата публикация на Георги Георгиев:

Честита радост, граждани на София!

1. Вдигане на данъците за софиянци – първа цел на обединението ПП, ДБ и „Спаси София“, които ще „взимат“ София.

2. Мнозинство в общинския съвет – втора цел, за да може всяка „непопулярна“ идея на общия им кмет да минава без усилия.

С тези щедри обещания ни дари шефката на ДСБ - София и бивш зам.-кмет на Оборище.

Освен общ кандидат, с ПП, ДБ и „Спаси София“, обсъждали как да вдигнат данъците "максимално справедливо и безболезнено за хората".

Изненадаха ме, признавам си. Че ще имат общ кандидат е ясно - казва се Васил Терзиев. Лена щеше да е шеф на общинския съвет. В замяна Борис Бонев ще стане зам.-кмет по транспорта, а Любо Георгиев - главен архитект. Голяма сделка, голяма изненада. Нарича се "пазаруване", „за всекиго по нещо“ и вече сме го виждали как работи в Министерство на транспорта и в кабинета „Петков“.

Колеги, кандидати за всичко в София и на всяка цена, моля ви, първо покажете на хората "максимално справедливо" и "безболезнено" споделяне на истината по следните въпроси:

Колко детски градини построиха вашите кметове от ДСБ и ДБ за 4 години при осигурени пари от данъците на хората, сегашните данъци, които искате да вдигате без да можете да ги инвестирате?

Колко тротоари направихте в кварталите в управляваните от вас 8 големи столични райони - при налични 14 пъти повече средства за ремонт на тротоари след нашите решения в съвета?

Моля ПП да кажат колко пари даде правителството им за строителство на детски градини в София след като Кирил Петков обеща 70 млн. лв. За да не се мъчат – ще ви кажа - НУЛА. 0 лева и 0 стотинки. Кръгли нули за София от страна на отбора на „Продължаваме промяната“.

Преди да удряте по джоба на хората във време на растяща инфлация и покачващи се цени, покажете какво направихте досега в София. Защото аз виждам хленчещи и оправдаващи се районни кметове, които не построиха дори по една нова детска градина при осигурени от „лошата“ Фандъкова пари – НУЛА нови градини в „Слатина“, НУЛА нови градини в „Красно село“, НУЛА нови детски градини в „Лозенец“.

ДСБ управлява вече 8 (осем) години центъра на София - в „Оборище“ и „Средец“. Това са два мандата и 8 годишни бюджета. Резултатите от тяхното управление определено заслужава промяна, съгласен съм!

Още от същото и то на нова, по-висока цена през по-високи данъци в София?

Thank you but no thank you!