Григор Димитров загуби от шампиона и водач в схемата Карлос Алкарас - 2:6, 5:7, в мач от третия кръг на Мастърса в Мадрид. В следващия кръг испанецът ще играе срещу Александър Зверев.

Това бе втора загуба на Димитров от два мача от този съперник, като за първи път отстъпи пред Алкарас преди година в Париж.

В първия сет испанският тийнейджър, който след броени дни ще навърши 20 години, напълно оправда прогнозите, че е фаворит. Алкарас взе всичките си подавания и направи два пробива при сервисите на Димитров.

Алкарас проби още първото подаване на българина, а след това поведе с 2:0. В седмия гейм световният номер 2 реализира нов брейк и дръпна с 5:2, а след това взе сервиса си, без дори да даде точка на съперника си. Първата част продължи малко повече от половин час.

Във втория сет Григор Димитров заигра на по-високо ниво, като преди всичко стабилизира началния си удар. Той взимаше уверено геймовете на свой сервис в началото, а в шестия стигна и до две точки за пробив, като реализира втората за 4:2.

Българинът обаче не успя да затвърди добрия момент в играта си и моментално допусна рибрейк, при това на нула. Алкарас изравни, а след това двамата стигнаха и до 5:5. В този решителен момент испанецът отново направи пробив в ключов момент, а след това спечели и подаването си, завършвайки с ефектен къс удар.

Григор Димитров направи два пъти повече непредизвикани грешки от испанеца - 8 срещу 4, като имаше по-слаб процент на спечелени точки на първи и втори сервис, както и при ретурите.