Кристиано Роналдо оглави годишната класация на "Форбс" за спортистите с най-високи приходи - срещу името му стоят 136 милиона долара.

Португалецът имаше лоша 2022 г., в която не постигна нищо със затъналия "Манчестър Юнайтед", а в края ѝ скандално напусна клуба заради прекратен договор. Същевременно се провали с Португалия на Световното в Катар.

Като пари обаче продължава да му върви - в началото на 2023 г. голмайсторът сключи договор със саудитския "Ал Насър" за около 200 млн. долара на сезон.

В топ 3 личат още двама футболисти - Лионел Меси със $130 млн. и Килиан Мбапе със $120 млн.

Първият представител на друг спорт в топ 10 е четвъртият - Леброн Джеймс (баскетбол), със 119,5 млн. долара.

Нататък следват Канело Алварес (бокс) - $110 млн., Дъстин Джонсън (голф) - 107 млн., Фил Микелсън (голф) - 106 млн., Стивън Къри (баскетбол) - 100,4 млн., Роджър Федерер (тенис) - 95,1 млн. и Кевин Дюрант (баскетбол) - 89,1 млн.

Прави впечатление присъствието на Федерер, който през м.г. се отказа и изобщо не е играл тенис в ATP. Това важи и за настоящата, но както личи оттеглянето от спорта не се отразява на доходите на Маестрото, който продължава да печели от рекламни договори и от собствения бранд RF.

В топ 10 по трима са представителите на футбола и баскетбола, има двама голфъри, по един боксьор и бивш тенисист.