Кристиано Роналдо искал да си тръгне от Саудитска Арабия само четири месеца, след като премина в "Ал Насър" за баснословните 200 милиона долара, съобщи испанският в. "Ел Насионал". Той има договор до 2025 г.

Звездата и половинката му Джорджина не били щастливи в Рияд, независимо, че живеят в неописуем лукс на цял етаж в един от най-скъпите хотели в света. А №7 заработва много повече и от времената, в които бе на върха на световния футбол.

Че Роналдо не е доволен от живота личи по реакциите му на терена. Наскоро той се хвана за гениталиите на път за съблекалнята, докато от трибуните ехтеше "Меси, Меси" след загуба на "Ал Насър" като гост. Това възмути местните, а прочута адвокатка призова да бъде депортиран, обръщайки се към съответните институции в страната.

Португалецът все по-често се гневи на съотборници и на скамейката на отбора. В същото време, според много световни медии, все по-голямо недоволство се надига в "Ал Насър", неговите шефове, спонсори и привърженици, тъй като Роналдо не оправдава очакванията, независимо от своите 12 гола.

Той не блести в големите мачове, а "Ал Насър" изостава с три точки в битката за първото място от "Ал Итихад", който има и мач по-малко.

"Ел Насионал" пише още, че Кристиано Роналдо е получил оферта да работи като посланик на "Реал" (Мадрид) лично от боса Флорентино Перес. Тя не включва завръщане в отбора, което означава, че един от най-големите във футбола трябва да спре да играе. Не е ясно дали той е готов за това.

Няма информация дали друг европейски клуб иска да привлече голмайстор №1 в историята на футбола. През м.г. вече бившият му агент Жорже Мендеш го предложи във всяка една голяма лига и практически всеки изявен тим, но никой не прояви интерес.

Роналдо напусна "Манчестър Юнайтед" в края на 2022 г., след като даде скандално интервю за британския журналист Пиърс Морган. Той скъса отношенията си с Мендеш, а бързо стана ясно, че е целял точно раздяла с "червените дяволи". Кристиано е казвал в интервюта, че се надява да играе поне до 40 г., което означава още минимум два сезона. Това включва участие на Европейското догодина.