Златимир Загорчич вече не е старши треньор на "Славия", като сам е изявил желание да си тръгне, съобщи официално клубът. Заедно с него напуска и помощникът му Мартин Кушев. 

Временно начело на тима застава директорът на школата на "белите" Ангел Славков, който ще води отбора в последния кръг от първата фаза срещу ЦСКА 1948.

За раздяла със Загорчич се говори от седмици. На среща с ръководството той е изтъкнал "лични причини", а желанието му е било уважено и договорът ще бъде прекратен по взаимно съгласие. 

В 29-ия кръг "Славия" завърши 1:1 с "Локомотив" (Пловдив) у дома, като все още има шансове да се нареди в първата шестица и да играе в нея във втората фаза. За да се случи това, тимът трябва да бие ЦСКА 1948, а "Локо" да не спечели срещу "Левски" на "Лаута".

Бившият централен защитник и национал на България приключва втория си период на стадион "Александър Шаламанов". Той води за първи път "белите" от 2017-а до 2020 г., а на 12 април 2021-а се върна за втори път в "Овча купел" .

С общо пет години на треньорския пост в "Славия", той се превръща във втория най-дълго задържал се специалист в Първа лига след Илиан Илиев, който води "Черно море" (Варна). Най-големият успех на Загорчич си остава спечелената Купа на България по време на първия период.