Абонаментът на "Левски" към равенства в Първа лига приключи тази вечер на "Герена", но не по начина, който "сините" искаха. Тимът на Станимир Стоилов загуби от "Славия" с обрат - 1:2, след като поведе в резултата, а пропусна и дузпа.

"Белите" имат 32 точки и са четвърти, а "Левски" остана седми с 29 - на 15 точки от лидера ЦСКА-София и мач по-малко.

Двубоят започна интересно и още в третата минута попадение за "белите" беше отменено заради засада на Ахмед Ахмедов, който беше изведен зад защитата с подаване на Галин Иванов. ВАР не зачете попадението.

Три минути след това Иванов шутира от дистанция, но топката премина покрай вратата на "сините", които също създадоха интересни ситуации в противниковото наказателно поле. В 14-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центриране от фаул, но Светослав Вуцов отби в ъглов удар.

Шест минути след това "Левски" взе аванс. Цунами получи топката от Уелтън на фланга и центрира, а оставеният непокрит Ивелин Попов (горе) откри резултата с глава от няколко метра. В последните секунди на първата част удар от фаул на Георги Миланов беше спасен от Вуцов.

В осмата минута на втората част Уелтън шутира, а топката срещна ръката на Галин Иванов в наказателното поле и главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа. Зад топката застана Ивелин Попов, но стреля много нескопосано и Вуцов спаси удара му от 11-те метра.

В 77-ата минута "белите" изравниха. При статично положение двама "сини" играха с топката, като я поднесоха на крака на Емил Виячки, който я изпрати в мрежата. Тук психологията на срещата се обърна, а оттам и на таблото.

Малко преди края Роналдо получи травма и се наложи принудителна смяна, като на негово място се появи Борислав Рупанов. 

В 90-ата минута Галин Иванов върна технично към резервата Ерол Дост в наказателното поле и появилият се като смяна халф осигури трите точки за гостите. 

"Левски" няма победа в седем поредни двубоя в първенството, което е най-дългата негативна серия за отбора от 70 години. "Белите" постигнаха втори пореден успех над най-стария си столичен опонент.

След срещата се стигна до грозни сцени - фенове на домакините нахлуха в сектора на гостите. Намеса на стюарди предотврати по-тежки инциденти, въпросът сега е дали Дисциплинарната комисия на БФС ще се реши да накаже "Левски".