Доста въпроси около инцидента с главния прокурор изглеждат съмнителни, заяви пред БНР ген. Красимир Станчев, бивш начални на Националната служба за охрана. 

Според него подобна атака срещу брониран автомобил е несериозна - той струва над 1,5 млн. лв.

"Първото нещо, което трябваше да се случи, не беше да се дават изявления под въздействието на емоции. Визирам господин Сарафов. Не ми се виждат сериозни тези неща", отбеляза Станчев.

Той коментира и особената ситуация с израелския експерт, пристигна в България час и половина преди взрива, и допуснат до разследването на случая.

"Не е сериозно една държава да не може да изцеди докрай ресурса на своите институции, тогава да каже дали липсва нещо и да бъде поканен някой по официален път. Да хванеш някого от аерогарата и да го заведеш на това място, което беше отцепено повече от 24 часа, не ми звучи сериозно", отбеляза генералът.

Пропуск е и да не се проверяват местата, където колата намалява, излиза или минава по мост - вместо това фокусът беше само в мястото на взрива. 

"Не разпознавам изказванията след взрива като удовлетворяване на обществения интерес, а на нечий друг интерес. Общественият интерес се нуждае от доказани факти", каза той.

Не е ясно колко ще продължи разследването, добави Станчев, но подчерта, че прокуратурата трябва да даде повече информация по случаи, когато се изяснят нещата, а не когато "се намести версията".