Концертният мегапосредник Live Nation, през който "минават" за участие вече почти всички именити банди и изпълнители, отчете 3,1 млрд. долара приходи за първото тримесечие на 2023 г.. Това е със 73% повече от същия период през 2022 г.

19 млн. души са посетили събития на организаторите в 45 държави от януари до март,съобщава музикалният сайт WeRock.bg.

За първи път от началото на пандемията през 2020-а всички пазари на Live Nation са напълно отворени и без ограничения.

Компанията е световен лидер в организацията на събития на живо. Live Nation Entertainment се състои от Ticketmaster, Live Nation Concerts и Live Nation Media & Sponsorship. Неслучайно съществува отделна фирма за спонсорството. За първото тримесечие на годината то също е нараснало и е в размер на 170 млн. долара.

Броят на продадените билети за първите три месеца на 2023-а е 90 млн. - с 20% повече от същия период на миналата година.

Президентът и главен изпълнителен директор на Live Nation Майкъл Рапино коментира, че търсенето на билети е толкова голямо, че някои изпълнители не могат да отговорят на нуждата на всички фенове дори и след добавянето на допълнителни дати към турнетата си.

Както Клуб Z многократно е писал, COVID ограниченията накараха много изпълнители да си седнат на д... и това ни даде доста страхотни студийни албуми. Тъй като обаче безплатното даунлоудване оказва влияние, големият бизнес остава в свиренето на живо. Да не говорим, че цените на билетите хвърчат почти "безсрамно", включително и у нас.

Вероятно не само гладът на феновете, а и това е част от нетърпението на музикантите да се изправят отново пред публика.