"Реал" (Мадрид) и "Манчестър Сити" не излъчиха победител в първия полуфинал на Шампионската лига - 1:1 на "Бернабеу". И двата гола паднаха с майсторски удари отдалеч. 

Винисиус откри преди почивката с топовен шут, а в средата на второто полувреме Кевин де Бройне изравни на същата врата.

Реваншът в Англия е идната седмица. Опоненти в другия полуфинал за вечните съперници "Милан" и "Интер", техният първи сблъсък на "Сан Сиро" е в сряда.

Шампионът "Реал" и "Сити" предложиха предимно тактическо надиграване. През по-голяма част от мача основната идея и в двата лагера бе повече справяне със силните страни на съперника, отколкото рискове в атака. 

Началото на двубоя бе повече за гостите, които отправиха опасни изстрели чрез Де Бройне и Родри, а Ерлинг Холанд пропусна отблизо. От средата на полувремето "Реал" започна да напипва играта си. Рубен Диаш предотврати може би сигурен гол (на снимката горе).

В 36-ата минута Камавинга преодоля половин терен и поднесе топката на Винисиус, който пред наказателното поле намери топката и простреля сънародника си Едерсон - 1:0.

До края на първото полувреме се играеше повече пред вратата на "Реал", който опази равенството.

Това се промени след почивката. Домакините заиграха по-уверено. Нямаха чисти положения, но в някои ситуации липсваше само последният удар или пас. Въпреки това - противно на логиката този път, гол падна в тяхната врата.

В 67-ата "лос меренгес" сбъркаха, "гражданите" разиграха добре и Де Бройне с добре насочен удар от 17-18 метра опъна мрежата - 1:1.

До края ще се запомни пропуск на Бензема с глава и топовен шут на Чуамени, този път спасен от Едерсон. "Сити" се задоволи с равенството и със сигурност е по-доволен от резултата - не само заради малко по-силната игра на "Реал", а и заради това, че реваншът е в Англия. Независимо, че вече няма правило за гол на чужд терен.