От днес започва ремонт на кръговото кръстовище около паметника на Васил Левски в София.

"На два пъти за около осем дни ще се извърши ремонтът. От днес е затворено западното кълбо, то ще се преасфалтира, трябва да се положат три пласта асфалт, след което движението ще се обърне и ще се направи ремонт и от другата страна“, обясни зам.-кметът по строителството към Столична община Ангел Джоргов тази сутрин пред бТВ.

Той допълни, че движението на градския транспорт се запазва. Тролейбусната спирка е преместена непосредствено при улица „Врабча“.

Джоргов допълни, че от днес започва ремонт на улица „Народно хоро“ в квартал „Овча купел“.

Също от днес изходът на София към Перник при разклона за Мърчаево, малко над Владая, е запушен поради ремонт.

Има стеснение на пътя заради въпросния ремонт, който се налага заради свлачищни процеси.

"Въведена е временна организация на движението. Тук ще се изпълни по европейска програма укрепване на свлачище, което се намира на пътя София – Кулата. Срокът за изпълнение е шест месеца, но силно се надяваме програмата да бъде съкратена.

По време на ремонтните дейности движението ще бъде затруднено за пътуващите по трасето София-Перник. В участъка на свлачището, който е с дължина 300 метра, движението ще се извършва в две ленти, а не както беше досега в три. В посока Перник движението е в една лента, а при нормална организация на движението е в три“, обясни пред бТВ инж. Румен Сачански, директор на Областното пътно управление в столицата.

Той съветва гражданите да използват алтернативни маршрути по магистрала „Люлин“ и Перник – Голямо Бучино - Мало Бучино – Суходол.

Сачански обясни, че проектът за ремонта е започнал преди две години и се надява до края на септември да приключи.