Старши треньорът на “Сакраменто Кингс” от НБА Майк Браун гледа на живо Александър Везенков по време на снощния четвъртфинал срещу “Фенербахче” в баскетболната Евролига.

Това бе поредна разузнавателна мисия от страна на представител на калифорнийския отбор, който държи правата на българина за Лигата на извънземните. Отборът ги придоби през лятото на м.г. и оттогава често праща емисари в Европа.

Говори се, че “Кингс” вече е решил да предложи договор на Везенков, който има крауза в контракта си с “Олимпиакос”, освобождаваща го при възможност да отиде в НБА.

"Атмосферата беше страхотна. Направих снимки и видеозаписи, за да покажа на синовете си и приятелите си, защото няма как да разберат, ако не го преживеят, заяви Майк Браун пред гръцки медии, цитирани от БТА. - “Олимпиакос” играе добър баскетбол, всички са въвлечени в играта.

Защитата на противниковите играчи срещу Везенков направи ситуацията трудна за него. Той има отлична стрелба, твърд е и се бори за всяка топка. Харесва ни стрелбата му от далечна дистанция. Бърз е може да бъде ефективен в НБА на високо ниво. Безстрашен е и това много ми харесва.“

"Искаме сезонът първо да приключи и тогава ще говорим с него. Много се развълнувани за него, след като придобихме правата му през лятото. Важно е, че толкова хора от отбора дойдоха, за да го гледат на живо. За нас е приоритет, но ще видим какво ще се случи в края на сезона", добави специалистът.

Везенков, който достигна за финалната четворка с гръцкия гранд за втора поредна година, коментира пред Novasports:

"Много съм щастлив и горд с всички момчета в отбора. Пътуването обаче не приключва дотук. Плейофите винаги носят различно чувство. Тактиката на “Фенербахче” беше насочена към умовете ни. Спряхме да правим това, което правихме добре цяла година. Но знаехме, че в петия мач ще покажем здрава защита и то пред нашата публика. И успяхме.

Серията беше много тежка. Забравихме някои неща, но вижте кой играе във “Фенербахче” и кой е техният треньор. Трудно беше да им се противопоставим, така че поздравления за всички в нашия тим. В Каунас ще дадем 100 процента от себе си", увери още Везенков.