"Ювентус" и "Севиля" направиха 1:1 в първия полуфинал на Лига Европа, като "Старата госпожа" изравни в последните секунди на своя стадион. В другия мач "Рома" измъкна 1:0 от "Байер" (Леверкузен). Реваншите са идната седмица.

"Ювентус" изигра много слабо първо полувреме и гостите логично поведоха в 26-ата минута чрез Юсеф Ен Несири. Малко по-късно голмайсторът можеше да удвои след пас от дълбочина на Брайън Хил, но беше застигнат и не нанесе мощен изстрел.

В последната минута на мача домакините искаха дузпа, но съдията Даниел Зиберт (Германия) не уважи претенциите им и дори не се стигна да преглед със системата ВАР.

Федерико Гати обаче спаси торинци и увеличи шансовете им за финал - той може да бъде италиански. Пол Погба погба игра с топката с глава, като я отклони към далечната греда, където от метър Гати я заби в мрежата.

Рома спечели през миналия сезон Лигата на Конференциите, а сега се опитва чрез успех във втория турнир на УЕФА да си гарантират място в Шампионската лига. Единственото попадение за отбора на Жозе Моуриньо вкара младокът Едоардо Бове в 63-тата минута.

В първите 15 минути гостите от Леверкузен създадоха две добри атаки, като по-чистото положение пропусна младата им надежда Флориан Вирц. 7-8 минути след това Рожер Ибанес с глава затрудни максимално Лукаш Храдецки, но финландският капитан на гостите изби.

В началото на второто полувреме голови ситуации и пред двете врати липсваха, а "вълците" удариха първи чрез Едоардо Бове.  Гостите можеха да изравнят три минути преди края на срещата, но Брайън Кристанте с гърди спря топката при удар на Фримпонг.

"Уест Хем" и "Базел" взеха аванс в Лигата на конференциите

"Уест Хем" и "Базел" взеха преднина в първите полуфинали на Лигата на Конференциите, като спечелиха мачовете си с един и същи резултат - 2:1. Швейцарският тим отстрани ЦСКА-София във квалификациите на надпреварата миналото лято и е на крачка от финала.

"Уест Хем" постигна обрат срещу "АЗ Алкмаар" (Нидерландия) и след 0:1 през първото полувреме в крайна сметка взе победата с 2:1. "Базел" изненада "Фиорентина" в добавеното време и също направи обрат от 0:1 до 2:1 като гост във Флоренция.

И тук реваншите са следващата седмица.