Апелативен съд – София потвърди определението на долната инстанция и отхвърли молбата на Адриан Антонов да излезе от ареста.

Тийнейджърът, който е още ученик, е обвинен за тежката катастрофа, която се случи в първите минути на 8 май в София. При сблъсъка загинаха Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Според първоначални данни Антонов е карал с над 100 км/ч., припомня днес БТА.

Днес в съдебната зала той отново каза, че съжалява и изрази съболезнования към близките.

Адвокат Димитър Марковски отбеляза, че целите на правосъдието могат да бъдат постигнати и с домашен арест. Той посочи, че автотехническата експертиза по разследването все още не е готова, съответно не се знае още скоростта, с която се е движил Адриан Антонов.

Защитникът добави, че обвиняемият няма криминални прояви и нарушения на Закона за движение по пътищата (всъщност МВР изнесе данни, че шофьорска книжка Антонов е придобил преди по-малко от 3 месеца, б.р.).

Прокуратурата поиска съдът да потвърди постоянния арест на Адриан Антонов.

Според съдебния състав липсва опасност обвиняемият да се укрие, но има такава от извършване на престъпление. Отбеляза също, че мярката "задържане под стража" за Антонов е адекватна, допълва БТА.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.