Сезонът в Първа лига приключва на 7 юни (сряда) с мачове от челната шестица, обяви Спортно-техническата комисия на БФС. Това ще е последният пети кръг от втората фаза и в него се откроява дербито "Левски" - ЦСКА-София.

Началният час е 18:45, стадионът е "Васил Левски", а "сините" са символични домакини. 

По същото време са срещите ЦСКА 1948 - "Локомотив" (Пловдив) и "Черно море" - "Лудогорец". 

Това ще са заключителните двубои във футболния ни елит, тъй като срещите от останалите подгрупи вече ще са се изиграли. Ще се знаят двата изпадащи, кой ще играе бараж за оцеляване и кой ще спори за попадане в Лигата на конференциите, заемайки седмото място.

Причината за по-късния завършек на първата шестица е това, че в средата на идната седмица няма да има мачове в нея, а всички останали ще излязат по терените.

СТК потвърди също, че финалът за Купата на България ЦСКА 1948 - "Лудогорец" ще се играе на ст. "Васил Левски" на празничния 24 май (по-следващата сряда) от 19 часа.

Имаше спекулации, че БФС ще премести мача на по-малък стадион, тъй като и двата тима имат малко привърженици и арената в центъра на София ще остане празна.

През м.г. тя бе напълно разпродадена, тогава съперници бяха ЦСКА-София и "Левски", а отличието отиде на "Герена". Сега ще има нов носител.