"Интер" е на финал на Шампионската лига след нова победа над големия си градски съперник "Милан" на полуфинала - 1:0 (2:0 в първия двубой). Лаутаро Мартинес реализира в 74-ата минута, елиминирайки каквато и да било интрига до края на реванша, в който "нерадзурите" бяха символични домакини.

Тимът на треньора Симоне Индзаги чака "Манчестър Сити" или "Реал" (Мадрид), които в сряда играят ответен двубой на английска земя след 1:1.

"Интер" не бе достигал до финала на най-престижния евротурнир от 2010 г., когато би "Байерн" с 2:0 в Мадрид. Отборът ще опита да вземе четвъртия си шампионски трофей. Влиза като аутсайдер - който и да е другият финалист, ала това едва ли го притеснява.

Пред близо 80 хиляди зрители реваншът бе равностоен. "Милан" имаше инициативата, но трудно стигаше до чисти голови възможности. Съперниците размениха опасни удари от разстояние през първата част.

В 11-ата минута Брахим Диас имаше шанса да върне "росонерите" в битката, но вратарят Андре Онана отрази шута му отблизо. В края на полувремето и завърналият след контузия Рафаел Леао бе близо до попадение, но не уцели вратата.

След почивката головите възможности бяха още по-малко. В средата на полувремето Индзаги пусна в игра Ромелу Лукаку и таранът участва в изработването на гола на Мартинес, вдигнал огромна част от феновете на "Сан Сиро" на крака.

Изненада е, че срещата завърши без червени картони, предвид някои остри единоборства и нервни изблици.