"Интер" удари "Милан" с 2:0 пред 80 хиляди зритили на „Сан Сиро“ в първи полуфинал на Шампионската лига. "Нерадзурите" бяха гости, а реваншът е на същата арена на 16 май.

Един Джеко и Хенрих Мхитарян се разписаха само в рамките на три минути - в 8-ата и 11-ата. Резултатът можеше да стане и 3:0, като съдията даде дузпа за нарушение срещу Лаутаро Мартинес, но промени решението си с ВАР, а бившият играч на "росонерите" Хакан Чалханоглу удари греда преди това.

В групата на "Милан" не бе голямата звезда на тима Рафаел Леао, който не успя да се възстанови навреме. Има надежда, че ще е готов за ответния сблъсък.

"Интер" е последният италиански отбор, печелил трофея през 2010 г., и започна мача доста по-концентриран и решен да спори за отличието на 10 юни в Истанбул. Това бързо даде резултат, а символичните домакини започнаха да излизат от шока в средата на полувремето.

Проблемите за "Милан" бяха допълнени и от контузията на Исмаел Бенасер, който бе заменен принудително в 18-ата минута, а в 24-ата 37-годишният босненец Джеко, предпочетен да води атаката пред Ромелу Лукаку, отново пробва мерника си, но бе неточен.

"Миланистите" опитаха да променят ситуацията след почивката, започнаха по-агресивно първото полувреме и четири минути след подновяването на играта Брахим Диас отправи обещаващ удар, но топката мина встрани от вратата на "Интер".

В 53-ата Един Джеко получи удобен пас и стреля към долния десен ъгъл, но Майк Менян внимаваше и спаси.

„Росонерите“ можеха да намалят пасива си в 63-тата минута, когато след добро подаване Сандро Тонали стреля опасно, но удари греда.

В 81-ата Жуниор Месиас нахлу в наказателното поле на гостите и стреля, а защитата на „нерадзурите“ се справи, така резултатът остана 2:0 в полза на Интер.

На двубоя на "Сан Сиро", за който имаше около 2 милиона заявки за билети, присъстваха куп популярни личности. Сред тях бивши футболисти и Новак Джокович, който у фен на "Милан" и изгледа мача в компанията на игралия за тима Андрий Шевченко.

В другия полуфинал "Реал" (Мадрид) и "Манчестър Сити" ще играят реванш в Англия при 1:1.