Състезанието от Формула 1 за Гран При на Емилия Романя на пистата "Имола" този уикенд е отложено заради проливните дъждове в Италия, довели до наводнения,  обяви Международната автомобилна федерация (ФИА).

Ситуацията в цяла Североизточна Италия, където е тази област, е много тежка. Редица реки преляха, което доведе и до разрушения. Поне двама са починали досега. Затворени са училища, учреждения, магазини, отменят се и други събития. 

По-рано днес италианският транспортен министър Матео Салвини призова за отмяна на състезанието, тъй като метеорологичната прогноза не дава индикации, че времето ще се подобри през уикенда.

"Трагедия е да виждам това, което се случва в Имола и Емилия Романя - градът и регионът, в които съм израснал. Моите мисли и молитви са насочени към пострадалите от наводненията и семействата на всички засегнати от тях", каза президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.

На този етап от Формула 1 не дават информация дали състезанието ще може да се проведе на по-късна дата или да бъде заменено от друго. Просто попадане на надпреварата на "Имола" на по-късна дата е почти невъзможно, тъй като графикът е доста натоварен.