Знаете вероятно, че всеки уважаващ себе си диктатор ползва двойници. Преди две седмици даже настъпи леко объркване около двойниците на Путин – той бе почти едновременно в Мариупол и на приема за 9-и май в Кремъл. Този в Мариупол бе малко по-нисък и по-малко загладен с ботокс, но иначе приликата си бе убийствена. В крайна сметка лекото объркване бързо мина заради убеждението, че Путин няма нужда от двойници, за да е едновременно на две места. Богатир! Проблем би било, ако двойниците объркат нещо и всички се съберат в Кремъл едновременно. Но засега всичко е под контрол. Все пак Путин е професионалист - бил е таксиметров шофьор. Може да планира маршрути. Това отговаря и на класическия въпрос какво би станало, ако таксиметровите шофьори вземат властта.

Както се вижда от нагледния пример, първата им работа ще е да превземат някоя държава. Не е нужно да е Украйна, че там много бият. А и е студено. Но какво му е на Занзибар?

Но всъщност исках да говоря за двойниците, а не да подстрекавам българските шофьори на таксита да правят пучове в Африка. Вие, скъпи приятели, успявате ли да проследите какво става тия дни в българската... да я наречем политика? Главният прокурор обвини бивш премиер, че иска да пречука семейството му. А заместникът на главния прокурор поиска охрана от страх, че шефът му ще го пречука него. Горе-долу по същото време Ахмед Доган прати поздрав за рождения ден на Мустафа Карадайъ, който звучи като кодирана заплаха за очистване.

„Здравей, драги!

Пожелавам ти да намериш Мярата на личното и партийното с националното и европейското Политическо здраве.

Знам, че го можеш! Бъди жив и здрав и предавай това на другите!

Пожелавам ти успех!"

Обери се малко и предай и на другите да се стегнат и да правят, каквото им се казва... Иначе може и да не си жив и здрав. И вие ли така го прочетохте? Аз така го разбирам. Веднага след това в ИТН, наричано по някаква причина „малкото ДПС“, взеха решение да подкрепят Джипко Бибитков. Така те самите нарекоха Борисов, ако помните, макар че не залагат много на това. Явно Карадайъ е предал каквото трябва на когото трябва. И засега си е жив. Засега всички са живи. Както каза една колежка – напредваме, по времето на Филчев на тоя етап вече имаше няколко трупа. Имаше трупове, права е, ама не от тоя ранг. Сега явно отрязаните конски глави се търкалят в креватите на ръководствата. Аз не бих се обзаложила вече, че всеки български.... да го наречем политик ще приключи земния си път мирно и по естествен начин.

Та ето затова исках да говорим за двойниците.  Време е българските... да ги наречем политици да си набавят двойници. Един в Банкя, един в парламента, един в американското посолство – иди разбери кой е оригиналният. А и ако наистина предстоят арести и оставки, що точно истинските да търкат нара при бай Ставри? Има си хора за всичко – ще му платиш, ще иде да лежи вместо тебе. Проблем може да се появи само ако и двойниците като Гешев, решат да се еманципират и да заемат мястото на боса. Тогава вече съвсем ще я втасаме. То сега не е ясно кой с кого и срещу кого, а ако участниците в тая трагикомедия почнат да се пъпкуват като чехълчета, направо ще е най-добре и ние да си намираме двойници, да ги оставиме да се оправят в тази... да я наречем държава и всички групово да се изнасяме.