Шести поход за мир и неутралитет и неутралитет се проведе днес в София. Поход за мир беше организиран и в още 39 града на България и няколко в чужбина. България е зона на мира, България не участва нито с хора, нито с оръжие, боеприпаси или резервни части в никоя война, бяха част от девизите на събитието.

В по-късните часове на деня сградата на представителството на Европейската комисия в София беше залята с червена боя от участниците в похода, предаде  БНР.

„Походът за мир“ започна край пилоните на НДК и премина по столичните улици и булеварди. Шествието премина по бул. „Витоша“, Президентството и Народното събрание. Походът блокира редица улици и кръстовища в центъра.

Част от участниците, сред които имаше и привърженици на „Възраждане“, се отклониха към представителството на Европейската комисия у нас и го замеряха с червена боя. Събралите се аплодираха с викове „Браво“.

В похода се включиха представители на различни обществени организации и политически партии, сред които „Възраждане“, БСП, МИР и др.

Все още не е ясно защо искащите мир участници не протестират пред руското посолство, имайки предвид, че войната бе започната от Русия.