"Манчестър Сити" бе коронован като шампион на Висшата лига след победата над "Челси" с 1:0 от 37-ия кръг. Първенецът на най-комерсалното футболно първенство в света бе защитил и на теория титлата си предния ден, в който "Арсенал" загуби от "Нотингам Форест", така бе недостижим.

"Гражданите" излязоха като цяло с втория състав и Хулиан Алварес вкара единствения гол още в 12-ата минута срещу отбор, който вече не се бори за нищо, няма да играе в евротурнирите от есента.

Попадението на аржентинеца е под номер 100 за "Сити" във всички турнири този сезон.

След това тимът получи петия си шампионски трофей в последните шест години и трети пореден. Както и през миналата година, празненството бе прекъснато от масово нахлуване на публиката на терена. Това доведе до бързо влизане на двата отбора в съблекалните. 

Запалянковци на "Сити" по трибуните освиркаха сцената, а след това изразиха недоволство в социалните мрежи, подобно на почитатели на "Челси". 

"Небесносините" могат да направят първи "требъл" в историята си и да повторят "Манчестър Юнайтед" от 1999 г., ако победят "Интер" (Милано) във финала в Шампионската лига и "червените дяволи" за купата на Футболната асоциация през юни.