"Интер" (Милано) защити Купата на Италия, спечелена за втора поредна година. Тимът се наложи над "Фиорентина" с 2:1 в Рим, така спечели първия си голям финал в края на сезона, на 10 юни предстои такъв и в Шампионската лига срещу "Манчестър Сити".

На "Фиорентина" също предстои еврофинал - в Лигата на конференциите срещу "Уест Хем".

Аржентинецът Лаутаро Мартинес вкара и двата гола за тима. Така той вече има 101 попадения за "Интер" от 2018 г. насам.

Това е втори трофей за отбора на Симоне Индзеги през сезона, след спечелената Суперкупата на Италия още през зимата. 

Треньорът и бивш футболист вече има седем купи за 6 години, спечелени с "Лацио" и "Интер" (три Купи на Италия и четири Суперкупи).

"Фиорентина", който бе символичен домакин, откри още в третата минута чрез Николас Гонсалес, който засече центриране по земя на Джонатан Иконе. В същото време тифозите на "Интер" протестираха заради невъзможността да си купят билети с предимство за финала на Шампионската лига.

Един Джеко направи пропуск сам срещу вратаря в 24-ата минута. Пет минути по-късно Мартинес изравни след пас в дълбочина на Марчело Брозович. Световният шампион с Аржентина вкара втория си гол в 37-ата минута с воле след центриране на Николо Барела.

"Фиорентина" наложи силен натиск в края на мача, но Самир Ханданович спаси удар на Лука Йович, а след това сърбинът направи още два големи пропуска. Отборът от Флоренция не е печели трофей вече 22 г., а на 7 юни играе финал в Лигата на конференциите срещу "Уест Хем".