Напрежението в "Продължаваме промяната - Демократична България" по повод обявеното бъдещо общо правителство с ГЕРБ с ротационни премиери Николай Денков и Мария Габриел, започна да избива. Очаква се парламентарната група да бъде напусната от депутата Радостин Василев, научи Клуб Z.

Като част от "Има такъв народ" Василев бе министър на спорта в правителството на Кирил Петков. След като неговата партия свали кабинета "Петков" той се отдели от нея и се включи в листата на "Продължаваме промяната", но като гражданска квота.

Анонс, че вероятно ще напусне, направи самият Василев чрез фейсбук профила си, като обяви за утре пресконференция в Националния пресклуб на БТА - която е на тема "Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ".

"Утре (петък) от 11:00 часа в сградата на БТА в София ще дам специална пресконференция заедно с членове на управителния съвет на гражданско движение "Силна България" във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ. Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!"

А приложеното към написаното видео навежда на мисълта, че бившият съратник на Трифонов не е съгласен с ротационното правителство "Денков-Габриел".

По информация на Клуб Z обаче Василев е недоволен, че не е номиниран за министър на спорта в проектоправителството. Номиниран сега е автомобилният състезател Димитър Илиев, член на ПП от самото учредяване на формацията.