Лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че отговорността за сегашната ситуация е Бойко Борисов, защото той дълго време е насъсквал партиите една срещу друга. Според Нинова Радев умишлено бави връчването на втория мандат, за да печели време и да се разпадне всяка възможност за излъчване на управление от парламента. И да може той да продължи да управлява със служебни правителства.

"Всичко, което се случва, е най-жестокият удар върху институциите - Народно събрание, прокуратура, съдебна власт. Съжалявам, че през този един месец не ни чуха. Трябваше да се съберем всички. Да излъчим надпартийно правителство без лидери и политически фигури и досега на първо четене да сме разгледали бюджета", заяви в парламента Нинова.

Тя допълни, че темата бюджет остава най-важната за левицата.

"Абсурдният бюджет на Радев ли, удължителен ли, нов ли, всичко това прави невъзможно решаването на истинския въпрос на държавата и на хората. Докато правят тези безпринципни коалиции, процесът можеше да върви", допълни Корнелия Нинова.

Според нея е очевидно, че първата и втората сила поставят бюджета в зависимост от това какво мнозинство ще се направи.

"Цялата отговорност е на Бойко Борисов. Той насъскваше партиите. Радев бави втория мандат. Вероятно печели време и очаква да се разпаднат всякакви възможни мнозинства, за да продължи да управлява служебното правителство. Ролята му е да медиаторства, а не да вкарва разделяния", каза още Нинова.

Истината излиза наяве и вече няма спорове кой какъв е. Това заяви пред журналисти и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, коментирайки изявлението на Кирил Петков, че представители на "Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) са били записвани по време на работни срещи.

"Важни са българските граждани, които, след като видяха каква е истината, надявам се вече да постъпват разумно, а не да се подвеждат по лъскавата, фалшива и гнусна опаковка на псевдополитици и псевдоморалисти.

Кирил Петков, имах възможност да го кажа по време на гласуването за Македония, не е българин в главата си. Той е всякакъв друг, но не е българин.

Безумно алчни за власт. Някой не може да преживее, ако не е министър. Борисов имаше също този проблем, дълги години трябваше да е в Министерския съвет, по възможност като министър-председател. Сега същото нещо са Кирил и Асен“, каза Тошко Йорданов.

Според него по-важно е съдържанието на тези записи, за които посочиха от "Продължаваме промяната", отколкото кой ги е направил.