Руснаците подготвят инфраструктура в големите градове до границата с Украйна, за да приемат телата на ликвидираните си в Украйна войници. Това съобщи на 31 май в Телеграм Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, цитирано от сайта "Гордон".

В Курск и Ростов на Дон руснаците изграждат мащабни комплекси за сортиране, анализ и съхранение на трупове. Площта на всяко съоръжение е над 4 000 квадратни метра, се казва в съобщението.

В Московска област комплексите ще включват пунктове за провеждане на следствени действия и изследвания на трупове, хладилни агрегати с хладилници за по 1000 трупа, складове с "ковчези и други погребални украшения" и траурна зала.

Украинското разузнаване е установило, че цената на изграждането на комплекс за унищожените нашественици в Ростов на Дон е около 600 милиона рубли, в Курск - повече от 800 милиона рубли. Цената на хладилното оборудване се оценява на повече от 1 милиард рубли за всеки комплекс (1 евро = 86,63 рубли).

Русия вече не може да крие мащаба на загубите в жива сила, пише още в съобщението на украинското разузнаване. То припомня, че всеки руски войник, който не е извършил военни престъпления, има възможност да се предаде.

„В противен случай го чака хладилник в една от сортировъчните бази за трупове в Русия“, пише в съобщението.