Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се яви в Софийската районна прокуратура с адвокат. Той е призован по делото за оказан натиск срещу бившия депутат от коалицията Радостин Василев, съобщава БНР.

Свидетел по същото дело вече бе и другият съпредседател на партията Асен Василев.

"Нямам абсолютно никакви притеснения. Всъщност това е най-хубавото - когато човек няма за какво да се притеснява и се чувства, че прави правилните неща във всяка стъпка. Така че...

Не че имаме голямо доверие на прокуратурата... трябва да сме честни... защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции... играят го по едни и същи дела - хем "на трупчета", хем се появяват, но в моя случай съм просто като свидител", каза Петков.

Той коментира и как е бил направен записът от заседанието на Националния съвет на ПП, който бе оповестен от Радостин Василев.

"Според нас как се се е случил този запис и Радостин Василев дали е записвал, как е записвал и така нататък. Аз обясних, че платформата Zoom има много ясно, че когато някой записва, тя показва, че някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е свързано с платформата, а е било отстрани", коментира бившият премиер.

В поредица от интересни съвпадения в петък, 26 май, Радостин Василев изнесе въпросните записи, а в понеделник прокуратурата съобщи, че образува дело, затова че е принуждаван и заплашван.

Посочваше се, че деянието е станало на 25-и, а Василев вече е дал показания.

Още същия ден - понеделник, в съответните медии "изтече", че Кирил Петков е призован за 11 ч. в Софийската районна прокуратура. Той обаче бе на събитие в чужбина.

Вероятно това е причината да се отзове на призовката днес.