Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси - не е един, няколко са.

Това обяви в четвъртък сутрин по Нова тв бившата „Мис България” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания пред прокуратурата по аферата "Барселонагейт".

Бакалова днес подчерта, че е предупреждавана нееднократно какво говори.

„Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, каза още тя.

Допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”.

Малко по-късно в кулоарите на парламента Борисов декларира, че не познава Ивайла Бакалова.

"След като направихме съдебната реформа, стана модерно всеки да  казва: „Бойко Борисов, Бойко Борисов". Оставате ме, вече от две години не сме на власт, нямате ли си друга фигура“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Ивайла Бакалова беше определена като ключов свидетел по "Барселонагейт" от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. 

Според Бакалова в казуса има финансово престъпление. 

„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, сподели тя.

Тогава бизнесменът, с когото манекенката живее – Веселин Денков, беше задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова е нямало нито един свидетел в защита на тази теза.

„Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх. Майка ми се страхува за мен”, каза още бившият модел.

Клуб Z припомня, че още тогава, докато разказваше как прокуратурата се е стоварила с цялата си мощ върху мъжа ѝ Веселин Денков, Ивайла Бакалова намекна, че след като се разразява скандалът с "къщата в Барселона", лично е била търсена за съдействие - да помогне да се установят миската, която живее в каталунската столица, и дъщеричката ѝ в Дубай.

Според Бакалова институциите са овладени, и то от години. По думите ѝ партньорът ѝ отказал да плати на по-ниските нива и затова срещу него било натиснато копчето „Enter”.

„Той отиде при Цацаров в КПКОНПИ, за да покаже всички несправедливости и как е изнудван. Беше при Цацаров, за да подаде официален сигнал за изнудване”, подчерта свидетелката по „Барселонагейт”. 

Бакалова каза и че веднага след разпита ѝ вчера в един от ресторантите на Веселин Денков са пристигнали на проверка по сигнал от 2010 г. за незаконно притежание на защитени видове птици.