Новината около втория сезон на "И просто ей така..." - продължението на хитовия сериал "Сексът и градът", е завръщането на Ким Катрал като Саманта. Макар и всъщност само в един от епизодите, съобщи "Варайъти". При старта на първия сезон голямата драма беше точно отсъствието на Катрал, за която е известно, че е в повече от хладни отношения със Сара Джесика Паркър. Тогава екипът на продукцията обясни отсъствието ѝ, като каза, че героинята ѝ Саманта се е преместила в Лондон неочаквано и се е отдалечила от бившите си приятелки.

По информация на „Варайъти“ тя ще участва в една сцена в последния епизод на втория сезон на сериала, където ще разговаря с героинята на Паркър Кари Брадшоу. В първия сезон на „И просто ей така...“ Кари се свърза със Саманта чрез съобщение, а на финала двете се разбраха да се срещнат, за да се сдобрят. Според източниците на списанието Катрал вече е заснела сцената си на 22 март в Ню Йорк, но без да се срещне или говори с някои от звездите на сериала.

Според някои отношенията на Катрал и Паркър са се влошили още преди години и вероятно това е повлияло на решението на Катрал да напусне екипа.

Патриша Фийлд, прочутият костюмен дизайнер на „Сексът и градът“, също не участва в работата по „И просто ей така...“ заради ангажимента си към хитовия сериал „Емили в Париж“ на платформата „Нетфликс“. Фийлд обаче също направи изключение и облече Катрал за очакваната сцена, добави „Варайъти“.

Катрал игра ролята на бизнесдамата Саманта в продължение на шестте сезона на „Сексът и градът“ от 1998 до 2004 г., както и в два отделни филма от същата вселена. Тя е обичана от милиони фенове заради амбицията си и прогресивните си виждания за секса, но се оттегли от продукцията, изразявайки недоволство от сценария за трети филм.