Руснаците атакуваха Украйна с 15 ракети и 18 дрона - всички бяха свалени от украинската система за ПВО, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

"По предварителни данни тази нощ противникът е използвал 15 крилати ракети (типът се уточнява) и 18 ирански дрона "Шахед" – всички тези въздушни цели са унищожени от нашите защитници. Информацията се уточнява", се казва в съобщението.

Освен удара по столицата, през изминалото денонощие противникът е нанесъл 46 въздушни удари и 107 обстрелвания с реактивни системи за залпов огън.

"За съжаление, има загинали и ранени цивилни, включително деца, детска клиника, жилищни сгради, частни къщи и друга гражданска инфраструктура са повредени. Вероятността от ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока в бъдеще".

Русия е нанесла удар с високоточно оръжие с въздушно базиране по съоръжения на противовъздушната отбрана, които покриват критичната военна инфраструктура на Украйна през изминлата нощ. Това съобщи в петък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.