След серия нападения върху руски територии, граничещи с Украйна, в които участваха и руски опозиционни доброволци, базирани на украинска територия, руският президент Владимир Путин разгледа днес въпроси на вътрешната сигурност с членове на Съвета за сигурност.

Руските власти не трябва да допускат нарушения на вътрешната политическа сигурност в страната, като се има предвид активизирането на усилията на недоброжелателите, съобщи ТАСС. Тази задача е поставил Путин на среща с постоянните членове на съвета, предаде агенциятга.

Държавният глава предложи да се обсъди „осигуряването на сигурността на Русия, в случая вътрешнополитическата сигурност“, като се имат предвид усилията, които недоброжелателите полагат и засилват „за нагнетяване на обстановката в Руската федерация“.

"И вие и аз трябва да направим всичко, за да им попречим да направят това при каквито и да било обстоятелства“, каза Путин.

Президентът припомни, че наскоро на свое заседание Съветът по междуетнически отношения се е занимавал с "въпроси на междуетническите отношения в страната".

„За Руската федерация тези въпроси са изключително важни, ... в страната живеят 190 етнически групи“, е отбелязал Путин.