Ако сте фен на ранния Iron Maiden - ама на много ранния! - това със сигурност ще ви хареса... Легендата Пол ди Ано, който се бори с множество здравословни проблеми, пусна нова песен, живеейки и чакайки лечение в Хърватия.

ДиАно е зад микрофона на дебютните два дългосвирещи албума на Iron Maiden - едноименния от 1980 г. и Killers от 1981-ва. След това идва Брус Дикинсън и нататък.. всичко е история.

Диано остана да се бори с живота, от години е на инвалидна количка, а погледнато отстрани - може би не е и в най-доброто финансово състояние.

Новият му проект се казва Warhorse, а като адрес може да го търсите в Хърватия, където Пол работи с двама местни китаристи. И парчето Warhorse, освен че си отговаря на името, от него сякаш хвърчят искри от мечовете на Manowar, а ядосаното пеене ни докосва дори до младия Удо Диркшнайдер (Accept).

За да може да си оперира коляното роденият през 1958 г. певец, през януари 2021 г. бе учреден публичен фонд за набиране на средства.

Неотдавна бе разпространена информация, че от Iron Maiden, които не спират да правят многомилионни турнета, са помогнали финансово за поредната поредица от операции на вокалиста, пял с тях преди повече от 40 години.

Както се казва: често в групите дори действащи колеги не могат да се понасят, а това е ... точно обратното. Респект!