Руският президент Владимир Путин вече не получава лоши новини за войната, защото реагирал "крайно раздразнено" на тях.

Това съобщава източник пред руската медия в "Телеграм" "ВЧК-ОГПУ". 

Запознатото лице обяснява, че стандартният отговор на Путин при получаването на неблагоприятна новина бил да обвини вестоносеца, че е под влиянието на "западната пропаганда" и да го увери, че разполага с много по-достоверна информация от други източници, която не съвпада с данните на клетника.

Носителите на неблагоприятни вести за дълго време изпадали от списъка на лица с достъп до президента на Руската федерация, допълва "ВЧК-ОГПУ". Тези, които съобщавали само за успехите, имали постоянен достъп. Те свеждали пораженията и неуспехите до незначителни проблеми.

Източникът уверява, че в момента Путин на практика е спрял да получава "лоши новини", тъй като просто не иска да ги чуе.

"ВЧК-ОГПУ" е сред медиите, които отделните враждуващи фракции в Русия използват, за да се очернят взаимно. На 27 февруари медията незнайно откъде представи документи на руското военно министерство, от които стана ясно, че "Вагнер" не само получава предостатъчно боеприпаси за похода към Бахмут, но и краде снаряди от редовните руски войски.

Часове по-късно "ВЧК-ОГПУ" получи по пощата си кратко клипче със стриптийз на руския генерал-лейтенант Александър Матовников. Смята се, че подателят е от лагера на Пригожин.