Смъртта е застигнала пребиваващия у нас Ангел Христов "вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение". Това се казва в кратко съобщение на пресцентъра на прокуратурата.

Както е известно, в събота вечер се разбра, че единият от т.нар. Братя Галеви по мистериозен начин е починал в дома си в с. Ресилово, докато е издирван от десетилетие с червена бюлетина на Интерпол и с Европейска заповед за арест.

По повода вътрешният министър Иван Демерджиев дори лансира екзотичната версия, че ще се проверява дали Христов - известен като Геле, е прекосил границата жив. Той назначи две проверки - на Гранична полиция как така е допуснала беглеца от правосъдието, както и на ОДМВР-Кюстендил - как не е научила, че "видният" осъден си е вкъщи.

Държавното обвинение също образува разследване.

Преди да бъде набързо погребан, МВР блокира процеса и тялото на Христов замина за "Съдебна медицина"-София.

Ето и съобщението на прокуратурата:

Извършена е аутопсия по досъдебно производство за смъртта на мъж, ръководено от Окръжна прокуратура - Кюстендил

В Окръжна прокуратура – Кюстендил постъпи справка за извършена съдебномедицинска аутопсия по досъдебно производство за смъртта на мъж.

При аутопсията е установено, че 54-годишният А.Х. е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение.

Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата