Капитанът на ЦСКА-София Юрген Матей е получил тежка контузия и ще пропусне не само последния мач за сезона срещу "Левски" в сряда, а и голяма част от следващия шампионат. Нидерландският защитник има скъсана кръстна връзка но коляното, която ще го извади от игра за дълго време, обяви клубът.

Матей пострада в двубоя срещу ЦСКА 1948 (1:1) от предпоследния кръг на Първа лига.

Двубоят в събота, освен че донесе огромно разочарование на отбора и феновете му, тъй като "червените" изпуснаха първото място с изтървана дузпа в добавеното време, се оказа и злощастен заради неколцина контузени титуляри. Не само Матей.

Оказа се, че с мускулни травми са Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсез, като участието им срещу "Левски" е под сериозна въпросителна. Извън строя трайно са Брадли де Нойер и Брайън Морено, а Мено Кох е наказан за натрупани картони, добавиха от Борисовата градина в официално съобщение.

Така ЦСКА-София ще излезе с доста настандартна защита срещу "сините", а има проблеми и в без това неефективната си атака. Голмайсторът Дюкенз Назон страда от хронична травма в коляното и Саша Илич не може да разчита на него за цял мач, като той тренира на облекчен режим.