ЦСКА-София изтърва отсъдена с ВАР и бита в 102-рата минута дузпа на мача срещу ЦСКА 1948. Така двубоят завърши 1:1 в предпоследния кръг на Първа лига. 

От какво значение са изпуснатите три точки научихме по-късно, когато "Лудогорец" прие "Левски" и спечели драматично с 3:2 след два обрата. До неговото начало авансът на "червените" пред  "орлите" бе две точки, но вече е една за шампионите преди развръзката в сряда.

На почти пълния стадион "Българска армия" ЦСКА-София получи дузпа в края на 8-минутното добавено време - за игра с ръка на Ангел Грънчов при въздушен двубой. Иван Турицов обаче не уцели вратата и попари феновете на тима, готвещи се вече да празнуват. Емоциите рязко се смениха. 

Защитникът Енес Махмутович откри с далечен удар в 40-ата минута и вдигна на крак запалянковците на "Армията". Малко след това домакините пропуснаха втори гол и бяха наказани още в 45-ата, когато Педриньо - отново с шут от разстояние, вкара за 1:1.

Изравнителното попадение тежи на съвестта на вратаря Густаво Бусато, диагоналният удар не беше неспасяем.

Двубоят бе типичен за първата шестица в шампионата - най-вече битка с ритане на топката напред и нависоко. ЦСКА-София разчиташе на центрирания и статични положения, а ЦСКА 1948 - на контри.

До 30-ата минута не се случи почти нищо интересно. В края на полувремето играещите в червено осъществиха натиск и имаха шанса да открият резултата (долу), но радостта им не трая дълго.

След почивката те притиснаха съперника си, като главно "сипеха" топката пред резервния вратар Генадий Ганев, заменил национала Даниел Наумов. В 52-ата минута Тобиас Хайнц удари греда от пряк свободен удар.

Гостите опитаха няколко бързи акции, но Александър Колев, Первиз Умарбаев и Георги Русев отиграха неточно в решителните моменти.

8-минутното продължение бе дадено заради прекъсване за димки от сектор "Г". Откри се шанс ЦСКА-София все пак да спечели, макар че отново не игра добре. 

Това не стана, а в сряда е краят на сезона - ЦСКА-София играе с "Левски", ЦСКА 1948 приема "Локомотив" (Пловдив), който вече не се бори за нищо, а "Лудогорец" гостува на "Черно море". ЦСКА 1948 води с две точки пред "Левски" на третото място и вече предвкусва първо участие в Европа - в турнира Лига на конференциите.