Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков реагира във фейсбук профила си с нещо като декларация, след като сутринта се разбра, че прокуратурата е премислила и ще го разследва втори път за едно и също нещо - декларацията му дали има двойно гражданство (първия път обвинителите сами прекратиха проверката, тъй като деянието не представлява престъпление, б.р.).

"До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?

Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност", пише експремиерът.

Той коментира и какво ще следва за имунитета му:

"За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск.

В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам."