След години на затишие прокуратурата започна да праща информации за отделни свои процесуално-следствени действия, които предприема по т. нар. "Барселонагейт". 

Например днес в прессъобщение се казва, че главният прокурор Иван Гешев е внесъл допълнителни материали в парламента към искането за снемане на имунитета на народния представител Б.Б.

Не е ясно, дали съобщението е насочено просто към читателите или към някой друг - в него липсва каквато и да е конкретика. Казват се няколко факта:

-  че е извършено претърсване и изземване на имот, одобрено от Софийски градски съд, и са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства

- приложена била справка от проверка на СДВР и 

- и има също отправена молба за правна помощ до Република Турция.

Клуб Z припомня, че години отне на прокуратурата да преведе прословутите 219 стр., които бе получила от испанските партньорски служби.

Ако се съди по съобщенията на прокуратурата, това разследване е за пране на пари.

Ето и съобщението: 

Главният прокурор внесе в Народното събрание допълнителни материали към искането за снемане на имунитета на народния представител Б.Б.

Главният прокурор изпрати в 49-ото Народно събрание допълнителни материали към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Б.Б., бивш министър-председател на Република България.

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“, и съдържат доказателства, относими към предмета на разследване.

Материалите съдържат протокол за претърсване и изземване на имот, одобрен с определение от Софийски градски съд, с който са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства. Приложени са още протокол за доброволно предаване, справка от проверка на СДВР по повод възложени оперативно-издирвателни мероприятия и молба за правна помощ до Република Турция, изготвена от отдел „Международен“ към Върховната касационна прокуратура.