Казаното вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е имало спрягани министри от потенциалните партньори за първия мандат - БСП, "Има такъв народ" и ДПС, повлече крак и днес.

След като Борисов спомена името на Гроздан Караджов от ИТН като  проектоминистър на транспорта, днес депутатката му Деница Сачева "вкара в играта" и дясната ръка на лидерката на БСП Корнелия Ниинова - Георги Свиленски. По думите й той също е бил спряган - за министър на регионалното развитие, заедно с Караджов за транспорното.

Изказването си депутатката на Борисов направи сутринта в ефира на бТВ, а после го затвърди и в кулоарите на парламента.

"Имаше, разбира се, и преговори, които не са се водили пред медии. Смея да твърдя, че преговорите бяха в доста напреднала фаза. Обсъждани бяха на различни нива и с различни преговорни групи имена за министри, включително на г-н Свиленски.

Тези неща не бяха договорени. Не казвам, че това е било окончателно решение, но казвам, че на различни етапи от преговорите е имало имена, които бяха подавани в преговорните екипи и бяха обсъждани за различни ведомства и министерства", заяви тя.

Двамата замесени отрекоха.

"Никога БСП не е говорила за министри! Никога не е говорила за министерства! Никога, никъде не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър. Интригите, които се опитва да вкарва Борисов се единствено, за да отклонят вниманието ви от искатния имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която се съставиха с "Продължаваме промяната", коментира Свиленски

Призова "г-н Борисов да спре да лъже" и да кара депутатите си да правят същото.

"Никой не е разговарял с мен за министерства при преговорите за кабинет с първия мандат. Никой не е разговарял с мен на тази тема - нито Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов са разговаряли на такава тема", категоричен бе и Караджов.